РАЗниМисли

Воденето на дневник е лесен, приятен и много ефективен начин да дадете оценка на живота си. Самият процес на писане ви кара да забавите мислите си и да се фокусирате върху себе си.

Така ще може да погледнете на проблемите си под нов ъгъл, да идентифицирате емоциите си и да ги заковете върху хартията. А после да ги анализирате и да видите какво се крие отвъд повърхността. Да си спомните какво ви се е случило и как ви се е отразило.

Структурата и упражненията в „РАЗниМисли“ са дело на познатия терапевт Детелина Стаменова, чиито думи ще ви помогнат да преодолеете страха от белия лист, но няма да ви ограничават, а по-скоро насочват по пътя към един по-хармоничен и балансиран начин на живот. Имате пълна свобода.

Всичко, което трябва да направите, е да отделите време за себе си и да разтоварите мислите си

Допълнителни материали

От тук може да свалите и разпечатате Колелото на живота и Чувала за душевни отпадъци, които да използвате винаги, когато имате нужда от тях.

Чувал за смет

Тук може да изтеглите и да си разпечатате чувала за смет от книгата, в който да изхвърляте мислите, от които нямате нужда.

Колелото на живота

Колелото на живота може да се попълва всеки път, в който имате нужда от това да помислите къде сте - разпечатайте и него, за да си го имате в такива моменти.

Утвърждения

Понякога хората не могат да се сетят какви позитивни утвърждения да използват - в този файл са събрани няколко, които да ви вдъхновят.

Примери за попълване

Дневник на благодар-
ността

Да осъзнаваме за какво сме благодарни в ежедневието подпомага усещането ни за добруване.

Смисълът на ежедневието

Воденето на дневници е трудно, ако имате свръхочаквания от себе си - затова давам пример за това, че и едно изречение е достатъчно, а понякога и една дума.

Дневник на храненето

Храненето понякога е проблем - и тогава да следим връзката му с емоциите е полезен начин да разберем кога се чупим в отношението си с храната.

Виж още

Следобед с Виргиния Захариева и разговор за остаряването и минимализма

„Остаряват ли хората, защото не знаят какво друго да правят с възрастта си?“, питам в този епизод на подкаста...

Дневник, за да откриеш себе си

С воденето на дневник може да спрете, да бъдете тук и сега, да „спрете времето“ и да го направите...

За ползата от писането в ежедневието

За това какво представлява дневника „РАЗниМисли“ при Теодора Симова в „По-полека“ по Дарик Радио в края на разговора ни,...

Един простичък съвет за справяне с трудни ситуации

Въпросът на сайта Bg-mamma: „Какъв е вашият най-простичък съвет за справяне с трудни ситуации, със състояния на стрес, гняв,...