За мен

Психотерапията е онова лечение, което действа през говоренето, анализа и интерпретацията. То може да даде смисъл в живота на всеки един от нас. Голямото откритие, което прави д-р Зигмунд Фройд през миналия век, променя милиони съдби към по-добро.

Завършила съм юридическа психология и социология, преминала съм четиригодишно психотерапевтично обучение и съм сертифицирана да работя като психотерапевт след години лична психотерапия и супервизии от водещи психотерапевти. В професионалните си търсения и стремеж към знание се насочих към програмата на Българското общество по групова анализа и групови процеси и Виенския университет Зигмунд Фройд за обучение по психоанализа, а опитът ми в корпоративна среда като мениджър в международна среда ме стимулира да покрия и обучение по коучинг към ICF.

detelina 2 sreden plan

 

 

"Психотерапията е начин да дадеш на душата си мехлема, от който има нужда, когато е наранена", твърди Детелина Стаменова - психотерапевт с голяма индивидуална практика, познато лице от екрана като гост на различни предавания, в които се дискутират аспекти на психологическите проблеми. Стаменова е редактор на няколко книги, а последната "Войната с храната" е посветена на хранителните разстройства.  Стаменова е позната и като дългогодишен редактор на списание Cosmopolitan България. В личния си сайт поддържа блог, в който пише по различни теми, свързани с психотерапията и психологията. Като гост автор на Woman.bg в поредица от материали тя ще отговаря на въпросите, които ви интересуват.

Прочети повече ТУК