Блог

Outplacement ReStart, програма на TAURUS Consultants

TAURUS Consultants позната като хедхънтинг агенция, но в нейното портфолио има и други b2b услуги. Една от тях е планираното освобождаване на служители (Outplacement).

Outplacement е кариерно консултиране, като TAURUS Outplacement ReStart включва и психологическа консултация в пакета и е преназначено за служители, които се разделят с работодателя си по време на съкращения. То се заплаща от компанията с цел да подкрепи хората в този процес, да подобри на уменията им за справяне и в намирането на нови места чрез подготвяне на нови материали за кандидатстване, коучинг и други. Outplacement програмите се заплащат от компаниите. Такава практика в България има от години, като TAURUS Consultants има опит с този тип проекти още от времето на глобалната икономическа криза от 2009-2010 година.

Екипът, който работи по TAURUS Outplacement ReStart се състои от Паулина Георгиева, управляващ директор на TAURUS, кариерен консултант; Сузана Чакърова, кариерен консултант и мен с опита ми на психотерапевт и психолог.

Към услугата фирмите се обръщат тогава, когато искат да започнат процес на съкращения на персонала, но и държат това да стане по уважителен, щадящ начин, давайки възможност на ценените служители, с които им се налага да се разделят по икономически причини, да преминат през този преходен период с помощта на кариерни консултанти и така да увеличат възможностите им за намиране на нова работа. Когато една компания има трудности да задържи хората по причини, независещи от нея, но цени служителите си, избира този начин на раздяла, за да покаже своето отношение на уважение към способностите на хората, които е избрала преди това. Внимателно планираната раздяла с уважение към уменията и опита на служителя може да облекчи процеса за двете страни, оставяйки ги в добри отношения.

Програмата Outplacement ReStart e замислена като подкрепа както на HR отделите, така и на служителите. Тя се предлага в два пакета, за които може да получите информация директно от TAURUS с директно запитване по мейла или по телефона.

 

Повече за програмата и във видеото

 

Може да видите цялата програма в сайта на TAURUS Consultants

 

При раздялата с компанията повечето хора ще преживеят състояние на траур и тъга. И това не е само заради раздялата с компанията, а като цяло ще бъде състояние на меланхолия към предишното нормално и породено от усещането, че светът никога няма да бъде същият. Затова и по време на нашата въвеждаща психологическа консултация, служителят ще има възможност да разкаже своята история, ще му се даде пространство да бъде чут. Защото една история съществува, ако има свой наратив. Ние знаем, че много от служителите имат ресурса да се подготвят добре за нова работа, да се явят успешно на интервюта. Това, което искаме да им осигурим е сигурна среда, в която да споделят как се чувстват, да създадат един нов наратив на живота си, на това, което им предстои.

Повече за процеса на раздяла със служителите и как да го проведем по внимателен и щадящ начин, който да запази отношенията, може да видите в уебинара на TAURUS Consultants тук:

 

 

Снимка mentatdgt from Pexels
Видео TAURUS Consultants 

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.