Блог

неврологията за новите технологии

мтел медиа мастърс тази година бяха поканили да изнесе лекция сюзън грийнфилд, невролог и интересен ум. впечатлението ми е, че mtel избират интересни лектори и представяния, като преди години ми е останало идването на изложбата на леонардо. последната им рекламна кампания ти водиш ми хареса с това, че компания, която ни продава говорене по телефона рекламира това, че понякога е нужно да оставим телефона за малко настрани.

дори твърде нестандартно. но какво ли можем да коментирам, след като ако преди 10 години някой беше казал, че това ще се случи, щях да се изсмея гръмко, както и ако този или друг беше казал, че шефа на глобул ще стане шеф на мтел, а този на нова – на бтв. въображението ни няма силата да измисли това, което ни си случи, затова създадените по истински случаи филми и книги са най-шантави…

#banksy

човечеството е в нова фаза на еволюцията, повлияна от новите технологии – според някои учени дори на днк ниво – и затова стари навици умират и стават част от миналото. живата експозиция в рамките на събитието представяше живи сцени, сред които имаше „двойка си говори“(без да си проверяват фейсбука къде тайничко, къде в дупките между разговора) и „мъж чете вестник в тоалетната“(без да поглежда блекберито). доколко стоенето в тоалетната с книга, вестник или телефон променя навиците е малко спорно, но това, че за двойките вече е нормално общуване поне единия да си поглежда смартфона…

все пак откритията на сюзън грийнфилд не са приемани еднозначно по много причини, включително и изпреварването на изводите, преди разкриването на причините, така че оставете критичността си включена.

ето и видеото с лекцията

https://www.youtube.com/watch?v=ZIRHYSBEGm4&list=PLXhgA1r4ckoDINj_Akoqcd25b5cr1xDb2&index=2

2 Comments

 • Emil Marinov

  Нещо не става много ясно дали отиваме да открием нещо невиждано/нечувано, или просто разсъждаваме над даденостите и фактите. ?!?

 • admin

  оставям всеки да реши според желанията и възможностите си, г-н маринов

 • Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.