Блог

сладкото убива

нищо ново, но за съжаление доказателствата стават все по-големи
тази статия, която прочетох в сайта на хомеохелп звучи смислено

Как яденето на едно сладко руло предизвиква водопад от възпаления и ви разболява?
Представете си, че сте разлели сироп върху клавиатурата на компютъра си и ще имате представа какво се случва в клетката. Когато ние консумираме прости въглехидрати като например захар, кръвната захар се повишава бързо. Като реакция панкреасът ни отделя инсулин, чиято главна цел е да отведе захарта до всяка клетка, където тя се складира за енергия. Ако клетката е пълна и не се нуждае от глюкоза, тя я отхвърля. Когато нашите пълни със захар клетки отхвърлят излишната глюкоза, кръвната захар се повишава, предизвиквайки производство на повече инсулин и глюкозата се превръща в запасни мазнини.
За да направи нещата още по-лоши, затлъстяването от яденето на тези храни създава претоварени с мазнини клетки, които отделят обилно количество причиняващи възпаление вещества като добавка към увреждането от високата кръвна захар. Процесът, който започна с едно сладко руло, се превръща в порочен кръг, който причинява сърдечна болест, високо кръвно налягане, диабет и накрая болест на Алцхаймер, ако възпалителният процес продължи неограничавано.
Не може да избягаме от факта, че колкото повече преработени храни консумираме, толкова повече поощряваме възпалението. Човешкото тяло не може да преработи, нито е предназначено да консумира храни обилни на захар или напоени с омега-6 мазнини.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.