Блог

начин на употреба на позитивното мислене

конкретният повод е тази публикация – отказвам да мисля позитивно, в която много добре е описано едно нещо, което и на мен ми е минавало през главата. някак си не става да си непрекъснато позитивен в един твърде негативен свят.
има връзка и с едно интервю на д-р пламен димитров и друго, на д-р михайлов, които разбуниха духовете в началото на 2013. виргиния захариева тогава написа текст, в който обясняваше своята гледна точка.

когато за пръв път излезе тайната на ронда бърн, бях изумена колко много хора повярваха, че силата на позитивното мислене може да се използва за паркиране на коли близо до входа на мола, но така започна за много хора, практиката на позитивното мислене.

книги като плажни пари и тези на всички участници във филма тайната продължиха истерията, че всичко е въпрос на мощно съсредоточаване в мислите за по-добро бъдеще

нещо като това малко момиченце, което има мечти ииииииии

тъпи са звездите или нереалните желания?

е, не става така. няма начин да стане така.

ричард бах в илюзии пише

никога не те спохожда желание, 
без да те споходи и силата,
с която да го осъществиш.
само че понякога се налага да се потрудиш за това.

позитивното мислене е страхотно, ако не забравяш, че нищо не идва даром, че трудът дава плодове, че хората около теб са просто хора с правиците и кривиците си, и че само себе си лъжеш, ако се стараеш да видиш само хубавото в лошините…

аз? аз избирам да съм умерено позитивна в рамките на закона за научените с труд уроци за хората…

ако наречем позитивното мислене „вяра, надежда и любов“, тогава, струва ми се, ще бъде много по-вярно. бабешката приказка е, че който мисли добро го стига добро, който мисли лошо, го стига лошо. но независимо как живееш, винаги ще имаш добрите и лошите си моменти. и на най-добрите хора им се случват лоши неща, но ако непрекъснато мислиш само най-лошото за хората (ужасни!), времето (гадно студено, гадно топло) и за себе си (тъп!) никога няма да можеш да се зарадваш на това, което имаш.

дали въпросът понякога е дали имаме нужда от това, което не можем да имаме, за да сме щастливи? или щастието е топло одеяло, чарли браун?

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.